Hoppa till innehåll

70 000 it-experter kommer att saknas till år 2022. Då får det inte ta sju månader att ordna ett arbetstillstånd för en internationell talang, skriver Åsa Zetterberg, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen, Stefan Koskinen, arbetsgivarpolitisk chef, Almega och Magnus Höij förbundsdirektör, Innovationsföretagen i en gemensam debattartikel i Ny Teknik.

Att svenska företag har svårt att rekrytera, anställa och behålla utländska talanger är ett faktum. När det kan ta upp till sju månader för Migrationsverket att handlägga ett arbetstillstånd för att rekrytera utanför EU och EES, blir det omöjligt för svenska företag att konkurrera om de största internationella talangerna. Det sker i ett läge där många delar av tjänstesektorn skriker efter kompetenta medarbetare.

Läs debattartikeln i sin helhet på nyteknik.se