Hoppa till innehåll

Andra veckan på nya arbetet som internationell samordnare på nystartade myndigheten DIGG i Sundsvall såg hon annonsen att IT&Telekomföretagen söker en näringspolitisk expert med fokus på telekombranschen.

– Det var minst sagt dålig tajming. Men arbetet lät för intressant och spännande för att inte söka, säger My Bergdahl.

My gick således hela vägen i processen. Sedan den 1 mars i år är hon på plats på IT&Telekomföretagen.

Vad innebär arbetet som näringspolitisk expert?
– Jag ser mig som en viktig aktör som ska påverka olika beslutsfattare i vad vi menar rätt riktning. Det handlar om att öka förståelsen för branschens utmaningar men också visa på de fantastiska möjligheter som finns om ansvariga politiker och myndigheter skapar rätt förutsättningar. Vi i IT&Telekomföretagen har en viktig uppgift att synliggöra branschen.

Vilka frågor ser du som dina viktigaste under året?
– Det är många frågor som är viktiga. Som bredbandsutbyggnaden på landsbygd, frekvensutredningen och olika säkerhetsfrågor som upphovsbrott och kryptering.

My är jurist i botten och har tidigare arbetat på bland annat PTS, Näringsdepartementet och ett antal år i Bryssel där hon förhandlade för Sverige med fokus på telekom och IT- och industripolitik.

– Jag var Sverige i EU-rådets förhandlingar, kommenterar My tiden i Bryssel.

Vad gör du när du inte arbetar?
– Tränar, lagar mat, umgås med vänner, friluftsliv. Fast mest gillar jag att lata mig! Och bara ta det lugnt, avslutar My.