Hoppa till innehåll

Under hösten har vi många intressanta aktiviteter på gång. Både i Sverige och utomlands. Bland annat bjuder Datarådet in till eftervalsmöte om det datadrivna valet och vi arrangerar en matchmakingresa till Berlin för svenska tech-bolag i oktober.

Datadriven valrörelse:

Den 3 oktober har vi ett eftervalssnack för att prata om vilken roll data hade i valrörelsen. Vi träffas vi hos Bisnode tillsammans med inbjudna gäster från departement, myndigheter och tankesmedjor. Facebook, IIS och Kindred kommer dela med sig av sina insikter i ämnet. Klicka för att läsa mer om hur vi jobbar i Datarådet. 

Nordic Tech Week i Berlin 29-30 oktober 2018:

IT&Telekomföretagen arrangerar tillsammans med IKT-Norge och danska IT-Branschen ett matchmaking-event på den Nordiska ambassaden i Berlin. Syftet är att synliggöra nordiska techbolag inom framförallt FinTech, Edtech, HealthTech och hållbar innovation för tyska affärsintressen. Vi kommer även initiera en dialog om tysk-nordisk samverkan kring digitala policyfrågor i EU. Som medlemsföretag har du möjlighet att delta, kontakta gärna Pär Nygårds för mer information.

Upphovsrättsallians:

Under hösten skickar Datarådet och Svenskt Näringsliv upp en upphovsrättslig testballong. Syftet är att skapa enighet i näringslivet om hur upphovsrätten kan anpassas till att bättre främja den digitala mediemarknaden. Därför bjuder vi gemensamt in berörda delar av näringslivet till ett antal aktiviteter. Mer information om detta kommer under hösten.