Hoppa till innehåll
Techbranschen står redo att minska utsläppen i den egna verksamheten och att hjälpa företag och hela samhället att göra detsamma. Arbetet med att ta vara på alla de möjligheter och innovationer som finns för att accelerera klimatomställningen och minska utsläppen behöver växlas upp. Låt oss satsa på Tech för klimatet!

Vid webbinariet i spelaren nedan presenteras rapporten ”Hållbar tech & Tech för klimatet” övergripande inkl. policyförslag, som sedan diskuteras i ett politikersamtal. Därefter följer en diskussion om en hållbar techbransch och digitaliseringens möjligheter att bidra i klimatomställningen.

Deltagare:
Maria Gardfjell, riksdagsledamot, vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet (MP)
Maria Stockhaus, riksdagsledamot, talesperson i digitaliseringsfrågor (M)
Patrik Öhlund, Director Energy Markets EMEA, Microsoft
Örjan Jansson, Global Programme Manager Climate Innovations, WWF
Åsa Zetterberg, förbundsdirektör, TechSverige
Frida Faxborn, näringspolitisk expert, TechSverige

Allt under ledning av moderator Johannes Hylander, senior rådgivare inom public affairs, New Republic.