Hoppa till innehåll

Techbranschen arbetar varje dag för att utveckla lösningar som underlättar omställningen av samhället, företag och industrier mot mer hållbara produkter, tjänster och processer.

Men hur mäter man egentligen effekten av digitala lösningar och dess klimatpåverkan? Denna fråga är av stor betydelse för branschen, inte minst när kunderna blir allt mer medvetna och vill ha data om effekterna och nettovinsterna av den digitala lösningen.

Vi passade på att prata med Veronica Thieme, Director Sustainable Business på Carbon Trust, om hur man mäter netto klimatpåverkan. Dessutom medverkar Albena Pino, Sustainability Manager, på Telia, och Chiara Selvetti-Backéus, Director Sustainable Business på. Atea Group i ett samtal om behovet av solida och gemensamma metoder och hur dessa används.

Diskussionen leds av vår ordförande i TechSveriges hållbarhetsråd, Johanna Giorgi, hållbarhetschef på AddSecure, som också är engagerad i denna fråga.

Frida Faxborn

Projektkoordinator, Näringspolitisk expert

Stockholm

+46 8 762 69 18 +46 72 202 33 97 E-post

Läs mer