Hoppa till innehåll
Välkommen på seminarium med politisk debatt och lanseringen av TechSveriges senaste rapport – ”En techagenda för Sverige”. 

Den digitala revolutionen har förändrat samhället i grunden och ritat om spelplanen för såväl medborgare som företag och offentliga aktörer. Parallellt har techsektorn klivit fram som Sveriges nya basindustri – en garant för tillväxt, sysselsättning och konkurrenskraft och en accelerator av ett hållbart, demokratiskt samhälle. Sverige ligger sedan länge i toppen när det gäller att dra nytta av möjligheterna med digitalisering, men vi behöver säkra vår tätposition.

I år är det valår och inför den kommande mandatperioden har TechSverige tagit fram en konkret handlingsplan för politiker och beslutsfattare, med förslag och inspel inom tio prioriterade områden på hur vi på bästa sätt ska ta tillvara digitaliseringens möjligheter och fortsatt stärka Sverige som världsledande technation. En techagenda för Sverige.

– Sverige behöver ett ännu starkare politiskt engagemang och ledarskap. Ambitionsnivån behöver höjas, liksom modet att fatta de nödvändiga beslut som lägger grunden för ett hållbart, framtidsorienterat och konkurrenskraftigt Sverige, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör TechSverige.

Möjligheterna är enorma, även om det finns utmaningar i form av exempelvis cybersäkerhet och kompetensförsörjning. Digitalisering och tech är inte svaret på alla samhällsutmaningar, men en faktor vi alla måste förhålla oss till – och som det krävs ett brett politiskt engagemang i och ökad kunskap om. Näringsliv och politiker måste samverka för att skapa det samhälle vi vill ha.

Lanseringen av techagendan sker vid TechSveriges seminarium på Epicenter Stockholm, samt digitalt via länk.  Det blir en eftermiddag om tech som möjliggörare – fylld av politisk debatt och initierat samtal om hur Sverige ska ta täten i den digitala omställningen och säkra sin plats som världsledande technation.

Under eftermiddagen får du bland annat lyssna till Khashayar Farmanbar, energi- och digitaliseringsminister (S) samt ta del av en politisk debatt med företrädare från riksdagspartierna, Teres Lindberg (S) och Lars Hjälmered (M). Deltar gör även Åsa Zetterberg, TechSveriges Förbundsdirektör, Per Wallentin, Styrelseordförande TechSverige och vd Knowit, Christina Ramm-Ericson, näringspolitisk chef TechSverige,  Ola Ahlvarsson, techentreprenör och grundare av Epicenter, Magnus Aschan, chefredaktör Warp News, Ulrika Schenström,  vd tankesmedjan Fores och Binette Seck, medgrundare Changers Tech och utsedd till årets IT-kvinna 2021.
Moderator är Anna Olin Kardell.  

Datum: Tisdag 24 maj

Plats: Epicenter Stockholm, Mäster Samuelsgatan 36

Tid: 14:30 -16:00 med efterföljande mingel

Digital sändning: länk mejlas ut i förväg inför eventet

Läs mer och anmäl dig till TechSveriges seminarium 24 maj här

Seminariet arrangeras i samband med TechSveriges årsmöte 2022.

Vid frågor kontakta Alexandra Heymowska, kommunikatör, alexandra.heymowska@techsverige.se

Eventet är kostnadsfritt men kräver anmälan. Antalet fysiska platser är begränsat.