Hoppa till innehåll

Vad krävs egentligen för att göra Sverige till en ledande technation?

Mot bakgrund av den centrala roll som digitalisering och techbranschen spelar för konkurrenskraften och för en hållbar samhällsutveckling, bör dessa frågor lyftas högre upp på den politiska dagordningen. Regeringens mål att vara bäst i världen på att nyttja digitaliseringens möjligheter räcker inte.  Sverige behöver en betydligt mer ambitiös och sammanhållen tech- och digitaliseringspolitik.

TechSverige bjuder in till politisk valdebatt med avstamp i den nya rapporten ”En techagenda för Sverige”, en konkret handlingsplan med policyförslag för politiker och beslutsfattare med målet att tillvarata digitaliseringens möjligheter och säkra Sveriges roll som världsledande technation.

Vid seminariet Digitalisering för hållbar tillväxt, innovation och välfärd i Almedalen presenterade TechSverige de viktigaste slutsatserna ur nya rapporten. Representanter från riksdagspartiernas ungdomsförbund stod för debatten. Ledande techprofiler kommenterar debatten och bjöd på  framtidsspaning kring hållbarhet, kompetenförsörjning och välfärd.

 

Program:

Åsa Zetterberg, förbundsdirektör TechSverige och Anna Olin Kardell, moderator hälsar välkommen

Christina Ramm-Ericsson presenterar rapporten ”En techagenda för Sverige” – techbranschens inspel till politiken inför kommande valrörelse och mandatperiod.

Kortare framtidsspaningar  kring utvalda debattämnen;

Kompetensförsörjning och digital kompetens; Per Wallentin, VD Knowit tillika styrelseordförande TechSverige.

Digital välfärd – tillgänglig för alla; Nasim Bergman Farrokhnia, senior industry advisor, Microsoft

Hållbarhet; Per Schlingmann, författare, föreläsare och rådgivare med lång erfarenhet inom både politik och näringsliv.

Valdebatt;  Samuel Jonsson (MUF), Elin Hjelmestam (LUF), Lovisa Berglund (Grön Ungdom) och Oscar Berggren (CUF).

Summering och avslutning