Hoppa till innehåll
Ledarna, förebilderna och makthavarna – eldsjälarna och pionjärerna, entreprenörerna och direktörerna. I dag publicerar techförlaget IDG.se TECH50 2022, Sveriges viktigaste lista över de mest inflytelserika personerna inom tech 2022, som sammanställts av IDG och TechSverige.

idg.se: TECH50 – här är de mest inflytelserika inom tech 2022

– I en tid med många möjligheter, men också utmaningar kopplat till den digitala omställningen av våra liv och samhälle, behövs tydliga ledare, hjältar och innovatörer som visar vägen framåt. I Sverige har vi väldigt många modiga personer som tar stort ansvar och som inspirerar. Vi vill med TECH50-listan synliggöra dessa personer lite extra , säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör TechSverige och juryordförande.

Det är första gången Tech50 sammanställs, men tanken är att det ska bli en årligt återkommande listning som befäster Sverige som technation. Sex personer kommer att lyftas fram extra som finalister på TechAwards Sweden, den stora branschfesten som ordnas av IDG och TechSverige på Sergel Hub 22 mars. Då koras även en vinnare.

– Vi har två tunga pandemi-år bakom oss, som varit utmanande för alla, men där alla vi som arbetar inom tech har kunnat tillföra ett stort värde. Jag tror att det har blivit tydligt för allt fler i vilken utsträckning tech bidrar och det är värt att hyllas. Samtidigt känns det fantastiskt kul att restriktionerna släpper och att allt tyder på att vi faktiskt kommer att kunna träffas fysiskt. Vi märker att det finns ett stort sug efter att mötas live, mingla och det ska bli väldigt roligt, säger Åsa Zetterberg.

Under TechAwards hyllar vi hjältar, innovatörer och goda förebilder inom tech. Utöver ”Tech 50” presenteras också finalisterna och vinnarna i priskategorierna Årets hållbarhetspris, Årets kompetenspris, Årets säkerhetspris, Årets mest värdefulla användning av tech och Årets techföretag

Programmet som startar klockan 13.00 bjuder på lika delar kunskap, inspiration och festliga prisutdelningar och avslutas med festligt mingel.

– IDG drivs av tron på att teknik ska användas för att göra världen till en bättre plats, och Tech Awards är ett perfekt tillfälle att uppmärksamma de personer och företag i branschen som gör just det. Vi hoppas kunna bidra med extra energi och bli den årligt, återkommande och självklara branschfesten för alla inom tech, säger Joakim Allwin, Managing Director på IDG.