Hoppa till innehåll
I början av februari offentliggjordes Tech50, listan över de mest inflytelserika personerna inom tech i Sverige 2022. Listan har tagits fram av representanter för IDG och TechSverige och lyfter fram 50 personer som genom sina insatser bidrar till utvecklingen och synliggörandet av tech och digitaliseringens möjligheter.

Vid Tech Awards Sweden i Stockholm den 22 mars utser vi den person på listan som satt störst avtryck under det senaste året. Fem finalister har valts ut och har chansen att ta hem utmärkelsen. Här är finalisterna:

Helene Barnekow, vd Microsoft Sverige
Leder ett av branschens tyngsta bolag, som just ökat sitt avtryck på Sverige ännu mer med invigningen av sina svenska datacenter. Lämnar i april vd-posten för en ny karriär som ledarskapskonsult. Har stort fokus på jämställdhet och hållbarhet.

Maria Henriksson, kommundirektör Kalix kommun
Bröt ny mark och visade vägen för alla andra ledare med sin glasklara kommunikation efter den stora ransomware-attack som lamslog kommunen under vintern.

Christian Landgren, vd Iteam, initiativtagare Öppna skolplattformen
Ansiktet utåt för användarinitiativet Öppna skolplattformen som rört om i It-Sverige och skapat svallvågor även internationellt. Även en aktiv debattör i frågor om offentlig it och öppen källkod.

Binette Seck, medgrundare Changers Tech

Social entreprenör, inspiratör och CSR-profil som verkar för en inkluderande techsektor och för att få fler att söka sig till yrken inom tech. Utsedd till Årets IT-kvinna 2021 av CGI.

Jörgen Warborn, EU-parlamentariker, M
EU-parlamentariker med bakgrund som entreprenör och som profilerat sig inom digitalisering och bland annat sitter i EU-parlamentets utskott för artificiell intelligens.