Hoppa till innehåll
Den 22 mars är datumet för årets stora branschevent och fest Tech Awards Sweden, ett hybridevent med prisutdelning som sänds från Sergel Hub i Stockholm. 

Tanken med eventet är att belöna, hylla och sprida kännedom om goda initiativ och arbete som visar på nyttan och möjligheterna med tech. Per Schlingmann, entreprenör, författare och föreläsare, ingår i  juryn som utser vinnarna i Tech Awards Sweden som omfattar kategorierna ”Årets techföretag”, ”Årets mest värdefulla användning av tech”, ”Årets hållbarhetspris” och ”Årets kompetenspris”.

Hur ser du på techbranschens roll och bidrag till samhället i stort idag?
– Jag är övertygad om att digitalisering och teknisk utveckling spelar en avgörande roll för att lösa flera av våra utmaningar, exempelvis klimatomställningen och behovet att utveckla våra välfärdstjänster i en tid av fler äldre och en snabb medicinsk utveckling. Dessutom skapar företagen i branschen jobb och fungerar som en innovativ motor för alla branscher, hela ekonomin och samhället, säger Per Schlingmann.

Hur ser du på juryuppdraget i Tech Awards Sweden?
– Det är en stor ära så klart! Det är så kul och spännande att ta del av alla nomineringar!

Varför är det viktigt med initiativ som Tech Awards?
– Det är ett sätt att visa på goda exempel och skapa förebilder. Dessutom bidrar utmärkelsen till att visa omvärlden den viktiga roll branschen spelar!

Läs mer om eventet på techawards.se