Hoppa till innehåll
Nexer Groups kommunikations- och kulturchef Beatrice Silow är ny ordförande TechSveriges IT-kompetensråd. Beatrice Silow har varit verksam i branschen i över 25 år och började en gång i tiden som rotationsingenjör på Ericsson.

– Som nybakad civilingenjör var det otroligt stort att få sitt första jobb på ett teknikdrivet och stort företag som Ericsson. Det var en fantastisk start som stärkte mitt teknikintresse och sedan dess har jag varit fast, säger Beatrice Silow och fortsätter:

– Under åren har jag haft många olika roller som ledare och idag är jag kommunikations- och kulturchef på techbolaget Nexer där jag har förmånen att varje dag få arbeta med fantastiska människor och vara med och driva företaget framåt. Med ansvar för varumärke, marknadsföring, kultur- och värderingsarbete där även ett stort CSR engagemang ingår står jag inför nya spännande utmaningar och möjligheter varje dag och jag brinner för att göra skillnad. Både för medarbetare och kollegor men även för samhället i stort. Jag vill att världen ska bli lite bättre för varje dag och vill gärna vara med och bidra med det som jag kan. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Hur du blev intresserad av IT-kompetensfrågor?

– Digitalisering är framtiden och möjligheterna är fantastiska men jag ser samtidigt att många räds området och det är något som jag gärna vill ändra på. Jag vill visa på hur intressant och givande det är att jobba i branschen och vad det är man gör inom tech/IT-området. Att man har otroligt roligt på jobbet och är med och tar fram framtidens lösningar. Att vi sedan har en så stor brist på rätt kompetens medför att frågan blir väldigt central för företagsledningen och därav intresset i det dagliga arbetet.Varför har du engagerat dig i IT-kompetensrådet?

– IT-kompetensrådet gör en viktig och fantastisk insats och driver viktiga branschfrågor som gynnar hela Sverige. För oss som bolag är det viktigt att ha möjlighet att vara med i ett sådant sammanhang för att påverka och för mig personligen är kompetensfrågan och jämställdhet några av mina hjärtefrågor.

Vilka frågor tror du kommer att vara i fokus 2022?

– Som jag ser det är två av de mest avgörande faktorerna som påverkar hela branschen och hela samhället hållbarhet och digitalisering och där kommer kompetensfrågan in som en viktig faktor. Jag hoppas att detta kommer vara i fokus även om 2022 är valår och debatten kommer att styras mycket baserat på det. Min förhoppning är att man lyfter blicken och ser att för att bidra till förändring och en bättre framtid krävs det att vi har rätt kompetens. För Sverige som nation är det extremt viktigt då detta är avgörande om vi ska vara fortsatt ledande inom tech/IT men även innovation och framtidens teknikområden.