Hoppa till innehåll
Mötesuttalande Hållbarhetsrådet 16 september 2020.

För IT&Telekomföretagens Hållbarhetsråd är arbetet mot de globala hållbarhetsmålen mycket viktigt. Rådet vill inspirera fler företag i branschen att fokusera på hållbarhetsfrågor för att bidra till uppfyllelse av de globala målen inom ramen för Agenda 2030.

– Efter coronakrisen kan man förvänta sig en ökad efterfrågan på tillväxt både nationellt och internationellt och det kommer att påverka klimatet. IT- och telekombranschen är en viktig bransch och möjliggörare för att skapa ett mer hållbart samhälle och kan bidra till att lösa klimatkrisen genom sina innovativa, digitala lösningar, säger Magdalena Aspengren, ordförande i Hållbarhetsrådet.

Rådet vill därför lyfta branschens bidrag till de globala målen genom att synliggöra alla de goda initiativ och det pågående arbete som sker på området.

– Genom att tydliggöra exempel på existerande initiativ och lösningar bland våra medlemsföretag är avsikten och önskan att fler företag kan inspireras att själva ta initiativ till att göra medvetna insatser för att bidra till hållbarhetsmålens uppfyllnad, säger Frida Faxborn, näringspolitisk expert med ansvar för hållbarhetsfrågor på IT&Telekomföretagen.

Kontaktpersoner:
Magdalena Aspengren
Ordförande, IT&Telekomföretagens Hållbarhetsråd

Frida Faxborn
Näringspolitisk expert, IT&Telekomföretagen