Hoppa till innehåll

Digitaliseringen och det åtföljande behovet av digital kompetens, är en strukturell förändring som pågått en längre tid och blivit än tydligare under coronakrisen. Många har inte de digitala färdigheter som behövs för att dra nytta av omställningen. Därför behövs satsningar och offentligt stöd för individuell digital kompetensutveckling som ger människor incitament att röra sig mot framtidens jobb och möta kompetensbehovet som finns på arbetsmarknaden.

IT&Telekomföretagen har en lösning i form av ett systemförslag för att kickstarta och uppgradera den digitala kompetensutvecklingen. Vi presenterar Tech-checkar: Ett individbaserat stöd till digital kompetensutveckling för framtidens jobb.

Välkommen till ett webbinarium den 2 okt i samband med Digital@idag då förslaget kommer att presenteras närmare och diskuteras:

I panelen deltar:
Hélène Barnekow, VD Microsoft Sverige, som genom sitt initiativ #skillupsweden tillgängliggör Microsofts samlade utbildningsmaterial online kostnadsfritt
Håkan Buskhe, VD för FAM AB, som är ett ägarbolag inom Wallenbergssfären
Siavash Habibi, operativ chef på TechBuddy, som stödjer privatpersoners IT-användning
Ulrika Lindstrand, Förbundsordförande, Sveriges Ingenjörer
Åsa Zetterberg, Förbundsdirektör för IT&Telekomföretagen

Datum: Fredagen den 2 oktober
Tid: 14.00-15.00
Målgrupp: Öppet för allmänheten

Webbinariet är en del av Digital@Idag 2020. Ett initiativ med målet att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

Anmäl dig här, senast onsdag kl 15. Vid sen anmälan, kontakta nicole.vianna@techsverige.se