Hoppa till innehåll

Möt oss i Almedalen 25–28 juni

TechSverige är på plats under årets Almedalsvecka 25–28 juni. Den 26 juni 10.00—10.45 äger vårt seminarium ”Techföretag och kollektivavtal – vilka är möjligheterna och utmaningarna?” rum på Hansaplatsen.

Kontakta oss gärna om du behöver en branschexpert till ditt arrangemang. Vi kan bidra med kunskap och insikter om bland annat digitalisering, hållbarhet, kompetensfrågor, cybersäkerhet och digital infrastruktur. Ta kontakt med vår kommunikationschef Nicole Vianna via länken nedan.

Kontakta Nicole Vianna

Våra experter på plats

Åsa Zetterberg, Förbundsdirektör


Christina Ramm-Ericson, Näringspolitisk chef och Chefsekonom

Ellinor Bjennbacke, Biträdande förbundsdirektör
Ellinor är biträdande förbundsdirektör med ansvar för opinionsbildning, medlem, värvning och verksamhetsutveckling.

Fredrik Sand

Fredrik Sand, Näringspolitisk expert
Fredrik är näringspolitisk expert med fokus på frågor om säkerhet, datadriven innovation och internetrelaterade policyfrågor. 

Frida Faxborn

Frida Faxborn, Näringspolitisk expert
Frida är näringspolitisk expert med fokus på frågor om hållbarhet och offentlig marknad.

Peter Kjäll, Näringspolitisk expert
Peter är näringspolitisk expert med fokus på frågor inom healthtech, välfärdsteknologi och den offentliga sektorns digitalisering.

Robert Liljeström, Näringspolitisk expert
Robert är näringspolitisk expert med fokus på telekom och digital infrastruktur.

Einar Humlin, Förhandlingschef

Karlina Löf, Chefsjurist

Seminarium 26 juni Tech­företag och kollektivavtal

Onsdagen den 26 arrangerar TechSverige och Sveriges Ingenjörer ett seminarium med panelsamtal under rubriken Techföretag och kollektivavtal – vilka är möjligheterna och utmaningarna? på Hansaplatsen, Donnersgatan 6, i Visby.

Hur kan kollektivavtal bidra till utvecklingen av Sverige som en världsledande technation? Tongivande röster har höjts för att kollektivavtal inte skulle vara anpassade till techbolagens verklighet. Samtidigt omfattas en stor del av medarbetarna i techbranschen av kollektivavtal. Flera företag ser fördelarna med kollektivavtal och medger flexibilitet i att kunna anpassa villkoren utifrån den egna branschen, snarare än via trögrörlig lagstiftning eller rättslig prövning. På seminariet diskuterar företagare och företrädare för fackföreningar, arbetsgivare och partsvärlden möjligheter och utmaningar samt på vilket sätt kollektivavtal bidrar till innovationsförmåga och konkurrenskraft i techvärlden.

Våra arrangemang 2023

Se sändningarna från TechSveriges seminarium 2023: 

Techledarskap – hur leder vi Sverige framgångsrikt?

5G – ett paradigmskifte för svensk vård och omsorg?