Hoppa till innehåll

Einar Humlin om TechSveriges närvaro i Almedalen

TechSverige är på plats under årets Almedalsvecka 25–28 juni. Einar Humlin, förhandlingschef, är en av deltagarna på plats som bland annat medverkar under TechSveriges och Sveriges Ingenjörers seminariumTechföretag och kollektivavtal – vilka är möjligheterna och utmaningarna?”.  

Varför ska man inte missa detta seminarium?  

Seminariet ger en unik möjlighet att få en djupare förståelse för värdet av kollektivavtal inom techbranschen. TechSverige har 1400 medlemsföretag där merparten omfattas av kollektivavtal och är en del av den svenska modellen, som uppskattar den, fungerar väl i den och tar ansvar för den. Under förmiddagen kommer vi, tillsammans med representanter från Sveriges Ingenjörer och företagen, att diskutera möjligheter men också utmaningar med kollektivavtal och hur vi ökar dess attraktionskraft.

Vad är dina förhoppningar och förväntningar på seminariet?  

Jag hoppas att seminariet kommer att skapa en öppen och konstruktiv dialog om hur kollektivavtal kan bidra till att främja innovation och tillväxt inom techbranschen, samtidigt som vi också diskuterar de utmaningar som kan uppstå. Min förväntning är att deltagarna lämnar seminariet med ny kunskap och inspiration som de kan ta med sig tillbaka till sina organisationer.  

Något annat man inte bör missa under Almedalsveckan?  

Senare samma dag, onsdagen den 26 juni, arrangerar TechSverige seminariet ”Med AI som medel – Så stärker vi Sveriges konkurrenskraft” hos Svenskt Näringsliv. Där har vi en expertpanel som kommer att diskutera hur Sveriges AI-position kan stärkas och därmed också vår globala konkurrenskraft. Utöver en mängd andra intressanta seminarier ser jag fram emot en spännande vecka med omvärldsspaning och nätverkande. 


Läs mer om TechSverige i Almedalen 2024: https://www.techsverige.se/mot-oss-i-almedalen-2024/