Hoppa till innehåll

Hur är läget på Visma Enterprise?

– Läget är fint tack. Vi har förmånen att arbeta med affärskritiska lösningar som lönesystem och schemaläggnings- och bemanningssystem vilket gör att vi klarar oss bra även i lite bistrare tider.

TechSveriges kommer att från den 1 januari 2025 stå fristående från Almega. På vilket sätt kommer vi då att kunna leverera ökad medlemsnytta till våra medlemsföretag?

– Som fristående kan vi fokusera än mer på våra medlemsföretag och på de frågor som just våra medlemmar och techbranschen tycker är viktigast. Det är inte sällan skillnad i vad de olika förbunden och medlemsföretagen inom Almega tycker idag. Att kunna ha fullt fokus på våra medlemmars utmaningar och möjligheter och samarbeta och kroka arm med andra förbund och organisationer där och då det är lämpligt, kommer bara att öka vårt inflytande och göra oss starkare. 

– Vad gäller arbetsgivarservicen – som vi alltså kommer att bedriva i egen regi från 1 januari 2025 – är jag övertygad om att denna kommer att gynnas av att vara specialiserad och nischad utifrån techbranschens särskilda behov och önskemål. Vi vill också ta ännu mer ansvar för vår sektors roll och del i den svenska modellen och kommer att fortsatt verka för att fler techbolag ska förstå värdet av kollektivavtalen. Som en enskild aktör kan vi göra det mer attraktivt eftersom vi då kan driva frågor som är viktiga för just vår bransch. 

Hur mår techbranschen i Skåne-regionen?

– Den mår bra: Sedan 2020 har den regionala sysselsättningen inom tech ökat med 19 procent i Skåne, vilket är tredje mest i Sverige.