Hoppa till innehåll

Hej vd: Beda Grahn, Kyndryl Norden

Kyndryl är världens största företag inom it-infrastruktur med 90 000 anställda och har banker, myndigheter, tillverkande industri och retailbolag bland kunderna. Kyndryl Nordens vd Beda Grahn berättar att företaget nyligen firade två år som ett oberoende börsnoterat bolag.– Vi har skapat ett starkt erbjudande genom att kombinera vår djupa och långvariga kunskap inom it-infrastruktur med ett nytt kundcentrerat konsulterbjudande som hjälper kunder och hela branscher att omvandla och modernisera traditionell it-infrastruktur.

Vilka är Kyndrylsfokusområden för närvarande?

– Att modernisera it-infrastrukturen är helt avgörande för konkurrenskraften hos alla typer av organisationer och för att företagen ska kunna utveckla innovationer snabbt. Investeringarna i it-transformering kommer att globalt uppgå till 653 miljarder dollar år 2025, enligt IDC, säger Beda Grahn och fortsätter:

– Att  snabbt optimera eller flytta it-miljöerna hos våra kunder till moderna lösningar både on premise och i molnet utan att tumma på it-säkerheten eller öka kostnaderna är vår främsta prioritet och vi investerar hela tiden för att lyckas med det. Ett exempel är Kyndryl Consult som är en tjänst för rådgivning, implementation och integration av affärskritiska it-driftstjänster för att kunderna ska förbättra sina affärer. 

Hur arbetar ni för att säkra behovet av techkompetens?

– IT-proffs som kan både teknik och affärer kommer att fortsätta vara eftertraktade. Vi investerar därför mycket i medarbetarnas kompetens, förutom teknisk kompetensutveckling får medarbetare tillgång till en global utbildningsplattform för ledarskap och affärsutveckling. Genom samarbeten med bolag som Google, Microsoft Azure och AWS får medarbetare tillgång utbildningar inom den senaste tekniken.  

– För mig som vd är det viktigt att se till att alla känner sig inkluderade och jag tror att olika perspektiv och erfarenheter gör oss bättre som företag samtidigt som vi är väldigt flexibla kring var och när man vill arbeta. 

”Olika perspektiv och erfarenheter gör oss bättre som företag”

Beda Grahn, Kyndryl Norden


Använder ni AI i arbetet och i så fall hur?

– Självklart. Till att börja med hjälper vi våra kunder att strukturera och tillgängliggöra kritiska data på ett sätt som kan hjälpa dem i deras AI-satsningar och vi har givetvis tekniker och arbetssätt för detta. Sen samarbetar vi med de stora molnleverantörerna, Azure, AWS och Google Cloud, och hjälper kunder att dra nytta av företags- och branschspecifika AI-lösningar. Vi har även utvecklat Kyndryl Bridge, AI-teknik för orkestrering av våra egna och även våra kunders tjänster. Detta skapar transparens och insikter för att bättre förstå, förutsäga och agera för att skapa bättre affärsresultat. 

Vad är det bästa med att arbeta i techbranschen?

– Tech utvecklas snabbt vilket innebär att medarbetare och kandidater ständigt behöver utveckla sin kompetens samtidigt som alla har möjlighet att hitta de roller och uppdrag som passar en bäst. Att man dessutom får vara med och forma och utveckla samhället och ha väldigt roligt tycker jag är viktigt. Jag gillar att tech har svaret på många av dagens stora utmaningar: hållbarhet, klimat och säkerhet.


Vad ser Kyndryl för fördelar med medlemskapet i TechSverige?

– Vi vill positionera oss ännu tydligare som den självklara partnern för stora företag och organisationer att modernisera sin it. Vi vill också bidra med våra lösningar och tankar kring hållbarhet och innovation och jag tror att vi kan ha en positiv inverkan på en mer inkluderande och hållbar framtid. Jag är stolt över att vara en del av TechSveriges nätverk eftersom jag tror att vi kan göra mycket tillsammans för att kunna forma den tekniska utvecklingen i Sverige.