Hoppa till innehåll
TechSverige vässar nu teamet ytterligare för att stärka förmågan att skapa bästa möjliga villkor för en världsledande techsektor i Sverige. Förbundet har utsett Christina Ramm-Ericson till chefsekonom, Ellinor Bjennbacke till biträdande förbundsdirektör och Nicole Vianna blir ny kommunikationschef.

Christina Ramm-Ericson arbetar i dag som näringspolitisk chef på TechSverige och får med det nya uppdraget som chefsekonom också ett utvidgat ansvar för att följa och analysera den ekonomiska utvecklingen med fokus på techbranschen. Christina behåller sin nuvarande roll som näringspolitisk chef och kommer att parallellt med detta också att arbeta för att öka kunskapen om techbranschens betydelse för svensk ekonomi samt ta fram ekonomiska analyser som är av intresse och nytta för medlemsföretagen och branschens utveckling. Ellinor Bjennbacke är i dag opinions- och utvecklingschef på TechSverige. Hon tillträder nu en tjänst som biträdande förbundsdirektör med särskilt ansvar för opinionsbildning, medlems- och värvningsfrågor samt verksamhetsutveckling. ​

Jag är väldigt glad över att vi har ett starkt team på TechSverige och att vi ständigt vässar oss. Med en chefsekonom växlar vi upp vårt arbete kring att följa hur företagen i branschen utvecklas och hur det inverkar på den samlade ekonomins tillväxt, på sysselsättning och svensk konkurrenskraft.Techbranschen har stor betydelse för svensk ekonomi och det är viktigt för oss att nå ut kring detta. Genom Ellinors nya roll kommer vi också att kunna sätta än mer fokus på vårt främsta uppdrag som handlar om att leverera bäst möjliga medlemsnytta till våra drygt 1430 medlemsföretag, samtidigt som vi har fokus på att ständigt utveckla vår verksamhet för att vara relevanta också i framtiden, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige.

Nicole Vianna, tar över det samlade ansvaret för kommunikation från Ellinor Bjennbacke, och blir TechSveriges nya kommunikationschef.

 Även vår kommunikation är central för vår verksamhet och är inte minst ett viktigt verktyg när det kommer till att påverka beslutsfattare i för branschen viktiga och avgörande frågor. Med Nicole som kommunikationschef skapar vi ännu bättre förutsättningar för att få genomslag och skapa engagemang för våra frågor, fortsätter Åsa Zetterberg.

 Sammantaget ser jag detta som ett naturligt steg för TechSverige när det kommer till att stärka vår förmåga att skapa värde för våra medlemsföretag och ställer oss samtidigt välrustade inför framtiden, avslutar Åsa Zetterberg. 

Samtliga påbörjade sina nya uppdrag den 1 februari 2023.