Hoppa till innehåll
Vad ansvarar du för på TechSverige?
– Jag ansvarar för hållbarhetsfrågor kopplade till techbranschen samt frågor om upphandling, om samspelet mellan kunder och leverantörer på den offentliga marknaden. Tillsammans med vår förbundsdirektör ansvarar jag även för allt arbete kopplat till styrelsen.

Varför tycker du att det är viktigt att arbeta med det du gör?
– Hållbarhetsfrågor är vårt tids viktigaste frågor och digitaliseringen skapar möjligheter för en mer hållbar samhällsutveckling inom industri, näringsliv och statsförvaltning men också för alla oss människor, att minska vårt miljö- och klimatavtryck. Techbranschens produkter och tjänster är en förutsättning för en grön och smart omställning. Att öka kunskapen om detta och driva branschens viktigaste frågor framåt på hållbarhetsområdet är avgörande för en sådan samhällsutveckling. Att leva mer hållbart ligger dessutom mig personligen varmt om hjärtat och jag försöker hela tiden utmana mig själv i att göra mer kloka och långsiktiga val.

Vad är det bästa med att jobba på TechSverige?

– Att jag befinner mig mitt i en bransch som är så högaktuell och avgörande för Sveriges utveckling, export och konkurrenskraft. Att få vara med och driva utvecklingen i branschen genom att skapa förutsättningar för den att växa på bästa sätt är otroligt stimulerande. Och alla våra engagerade medlemsföretag! Det är ju för och med dem vi arbetar och det finns så mycket driv hos dem som dagligen inspirerar.