Hoppa till innehåll

Hur skulle du beskriva techbranschen och dess betydelse idag?

 – Techbranschen är möjiggörare och har blivit en allt viktigare del av samhället. Vår bransch är helt avgörande för vår ekonomiska utveckling, jobben, klimatet, välfärden och för hur vi lever våra liv. Techbranschen är Sveriges nya basindustri.

 – Techbranschen utvecklas hela tiden, likaså definitionerna kring vad den omfattar. Branschen omfattas av företag som vi traditionellt har benämnt IT och telekom, men är bredare och större än så. Den utgörs också av företag som uppstår i gränslandet mellan IT- och telekombranschen och andra traditionella branscher, såsom healthtech, fintech, edtech och dataspel.


Vad är det bästa med att jobba på TechSverige?

– Åh, det är så mycket. Det är oerhört stimulerande att få jobba för en så spännande, innovativ och viktig bransch som techbranschen. Att få bidra till att skapa ännu bättre villkor för branschen och samtidigt driva på för en hållbar samhällsutveckling och ett framtidsorienterat Sverige, känns meningsfullt. Att dessutom få göra detta tillsammans med våra fantastiska medlemsföretag, andra nyckelaktörer och med vårt kompetenta och engagerade team är väldigt roligt.