Hoppa till innehåll

Nyttjanden av AI har stor potential till att hjälpa oss möta några av vår tids stora samhällsutmaningar, utveckla välfärden och stärka svensk konkurrenskraft. För att bidra till utvecklingen och främja de insatser, engagemang och arbete som görs på AI-området har IT&Telekomföretagen instiftat priset Årets AI svensk.

Under ett webbinarium bjöds årets nominerade och vinnare in för att berätta om sina arbeten och dela tankar om AI-utvecklingen framåt.

-Vi behöver fortsätta samarbeta och dela investeringar och resurser för att maximera värdet av det vi lär oss gemensamt. Vi behöver samla oss runt stora visioner där vi använder oss av AI för samhällets bästa och vågar hitta former för att investera i stora satsningar för Sverige, sa Martin Svensson, co-director, AI Sweden och en av finalisterna, under webbinariet.

Ta del av sändningen här: