Hoppa till innehåll
Berätta kort om dig själv! 

Jag är VD på Blocket sedan januari 2019 – stortrivs! Innan det hade jag tjugo superroliga år på Tele2 och Nokia. Jag är övertygad om att ett starkt ledarskap leder till högt engagemang som i sin tur leder till framgång. Jag drivs också av att med hjälp av människorna runt mig och en stark företagskultur driva förändring. Jag bor i Täby med min man Martin och våra två söner Calle (11 år) och Eric (10 år). Är handbollsmamma  (heja Täby HBK!) och fotbollsmamma (heja IK Frej Täby!). Vi älskar att åka skidor tillsammans hela familjen.

Vad ser du mest fram mot i ditt arbete som ledamot i styrelsen? 

Till att börja med känns det väldigt roligt och ärofyllt att vara med i styrelsen. IT&Telekomföretagen gör ett framgångsrikt jobb med att utveckla, stödja och påverka branschen och jag ser fram emot att bli en del i det arbetet. Framförallt ser jag fram emot att vara med i den digitala omställningen som coronakrisen också påskyndat. Blocket startade i princip i samma veva som att internet föddes och vi har en hel del lärdomar och framgångar som vi kan dela med oss av. Jag ser också fram emot att vara med och driva på jämställdhetsfrågan där vi som bransch måste jobba ännu hårdare för att lyckas. Här är Womentor är ett superbra initiativ som Blocket stolt är en del av.

Vad känner du att du kan bidra med till styrelsen?

Dels tror jag mycket av min personliga bakgrund kan komma väl till pass i detta uppdrag. Men också givetvis mycket av det arbete vi gjort och gör på Blocket. Jag tror jag kan komma in med kompetens, erfarenhet, nya tankar och infallsvinklar på nya problem.

Vilka frågor tycker du är viktigast för IT&Telekomföretagen att driva? 

Den stora övergripande frågan är givetvis den digitala omställningen som blir än mer påtaglig för än fler branscher,  inte minst i och med rådande situation med coronaviruset. Kopplat till det handlar det också om att arbeta med frågor för att främja den digitala kompetensen och då även frågor om en mer jämställd bransch.