Hoppa till innehåll
Berätta kort om dig själv. 

Jag är 49 år, tonårsförälder som gillar sport och då framförallt MTB och vindsurfing. Jag kom in i IT-branschen i samband med millennieskiftet och trivs mycket bra i den snabba utveckling som både förändrar vår bransch och samhället till det bättre. Sedan 2011 är jag vd på Knowit.

Vad ser du mest fram mot i ditt arbete som ledamot i styrelsen? 

Det är alltid stimulerande att få möjlighet att vara i nya sammanhang och styrelsearbetet handlar om att lyfta blicken från företagsnivå till branschnivå. Så det ska det bli spännande och intressant att arbeta för hela branschens och därmed också samhällets utveckling.

Vad känner du att du kan bidra med till styrelsen? 

Jag tror att min kunskap om hur man bäst kombinerar de mänskliga aspekterna med teknik kan vara värdefull. Vi arbetar mycket med det på Knowit. Oftast är de största utmaningarna med att driva IT-projekt eller teknikutveckling egentligen inte tekniken, utan hur vi människor fungerar. Skall vi ytterligare öka innovationskraften i hela näringslivet, där vår bransch kan vara en katalysator,  så måste vi med hjälp av tekniken skapa förutsättningar för människor att kunna vara innovativa. Det hoppas jag bidra lite extra med. Sen har jag ett stort samhällsintresse som jag tror är viktigt att ha, då vår bransch har en så stor påverkan på människors vardag.

Vilka frågor tycker du är viktigast för IT&Telekomföretagen att driva? 

Generellt så tror jag det är viktigt att en branschorganisation skapar förutsättningar så att företag i branschen, medarbetare och kunder fungerar bra tillsammans. Tydligheten i dessa relationer med bland annat avtal, initiativ och satsningar ökar effektiviteten för alla i branschen. Företagen tjänar mer pengar, medarbetarna får bättre villkor och förutsättningar att göra ett bättre jobb och kunderna får bättre leveranser. Sedan ha just vår bransch fördelar, som välutbildade medarbetare och stor möjlighet att påverka hela samhället. Samtidigt som vi också har utmaningar, så som att vi ibland fastnar i gamla strukturer som inte är anpassade till att arbeta agilt. Något som vi måste göra för att utvecklas som bransch.