Hoppa till innehåll

Säkerhet, förtroende och ny regering

Under våren sätter Datarådet säkerhetsfrågorna i fokus. Arbetet med förtroendet för branschen gentemot myndigheter, politiker och andra beslutsfattare fortsätter.

Ny ansvarig för Datarådet

Pär Nygårds kommer att vara föräldraledig fram till i höst och jag, Mikael Eklund, hoppar in som vikarie under denna tid. Som representant för UC AB har jag varit ordförande i Datarådets föregångare, Öppna datarådet. Sedan 2015 driver jag ett eget företag som är medlem i Datarådet där jag tidigare också var vice ordförande. Det ska nu bli riktigt kul att få jobba med dessa frågor för branschen på heltid.

Förtroende

Ett gemensamt initiativ för att öka förtroendet för hela IT- och telekombranschen inleds med fokus på nya beslutsfattare inom regering och riksdag. Därutöver kommer också relevanta intressenter inom kommunal- och landstingssektorn att identifieras samt kontakter med relevanta myndigheter att tas. I detta arbete kommer flera av Datarådets medlemsföretag att delta.

Rådsmöten och Almedalen

Under våren håller Datarådet två rådsmöten, 27 mars och 22 maj så ”save the date”! Program och lokalitet kommer senare. Närvaro under Almedalsveckan är viktig för oss inom IT&Telekomföretagen så passa på att besöka oss och våra event i Visby. Mer information kommer att presenteras framöver.

Klicka här för att läsa mer om hur Datarådet jobbar.