Hoppa till innehåll

People in tech – fysisk träff i Stockholm

Välkomna till en ny People in tech-träff torsdag den 30 maj kl. 08.30-09.30 där vi diskuterar den nya rapporten Unga kvinnor och tech 2024.

En ny rapport visar att det inte skett någon större förändring i antalet kvinnor som arbetar inom tech under de senaste åren, samt att intresset för tech tom sjunkit hos de yngre kvinnorna. Dock ser hela 91 % tech som en framtidsbransch som löser många stora samhällsutmaningar.

Undersökningen baseras på intervjuer med kvinnor i Sverige mellan 16 och 30 år. Årets undersökning, som har tagits fram av Insight Intelligence tillsammans med Tietoevry, Handelsbanken, QRIOS och Bredband2, visar att andelen kvinnor som arbetar med it/tech inte har förändrats det senaste decenniet. Det är endast sex procent som säger sig arbeta med it/tech idag, jämfört med motsvarande fyra procent 2015. Andelen som säger sig studera till it/tech (5 %) har inte heller förändrats nämnvärt de senaste tio åren.

Anna Gulliksen, Global head of Talent Acquisition and Employer Brand på Tietoevry, gör nedslag i rapporten och bjuder in till diskussion kring hur vi som bransch kan skapa rätt förutsättningar för att unga kvinnor ska välja techbranschen. TechSveriges förhandlingschef Einar Humlin är som vanligt med och reflekterar över ämnet från ett arbetsrättsligt perspektiv.

Den här träffen genomför vi fysiskt på plats i Näringslivets Hus och självklart finns möjligheten att vara med även digitalt. Du väljer i anmälan om du deltar fysiskt eller digitalt.

Adress: Näringslivets Hus, Storgatan 19

Vi hoppas att du vill och har möjlighet att avsätta tid och utvecklas tillsammans med oss i nätverket!

Nätverket People in tech – för dig om arbetar med HR inom techsektorn!

TechSverige är en bransch-och arbetsgivarorganisation för företag inom techsektorn i Sverige. Vi representerar över 1400 företag med omkring 100 000 anställda.

Med vårt nätverk People in tech vill ge dig möjlighet till nya kontakter inom branschen samt erbjuda kortare föreläsningar och diskussioner kring aktuella arbetsgivarfrågor. Nätverket riktar sig till dig inom HR på TechSveriges medlemsföretag.

Har du önskemål om vad vi ska ta upp så skicka gärna ditt förslag till tobias.odervang@techsverige.se.

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle
Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}