Hoppa till innehåll

Med AI som medel – Så stärker vi Sveriges konkurrenskraft

Onsdagen den 26 juni 14.30–15.15 arrangerar TechSverige ett seminarium med panelsamtal under rubriken Med AI som medel – så stärker vi Sveriges konkurrenskraft hos Svenskt Näringsliv på Hamngatan 3 i Visby. 

AI-utvecklingen går i rasande takt och många länder gör stora satsningar. Sverige, som historiskt varit en digital pionjär, halkar efter i internationella jämförelser. Nationella initiativ har tagits för att stärka vår förmåga, men är dessa tillräckliga för att säkerställa global konkurrenskraft?

Sverige har många fördelar och möjligheter till att stärka vår konkurrenskraft genom AI. Med tanke på att ungefär femtio procent av BNP kommer från exportnäringen och att vårt välstånd väldigt mycket bygger detta, behöver vi ha särskilt fokus på AI för att framtidssäkra Sverige. Under seminariet kommer ledande experter och representanter från techbranschen, akademin, Nordiska ministerrådet och AI-kommissionen diskutera vägen framåt för att säkra Sveriges position och skapa förutsättningar så att AI kan bli en drivkraft för entreprenörskap, nya företag, nya tillämpningar och tjänster som stärker svensk konkurrenskraft.

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle
Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}