Hoppa till innehåll

”Vi vill ha en tät dialog med våra medlems­företag”

Med full koll på techföretagens specifika förutsättningar arbetar Lisa Eriksson för att TechSveriges kollektivavtal fortsatt ska ligga i framkant när det gäller villkor och löneavtal på arbetsmarknaden.  Lisa stöttar idag många av TechSveriges medlemsföretag och kommer i den nya arbetsgivarverksamhet som TechSverige nu bygger upp att ha rollen som biträdande förhandlingschef.

– Vi vill ha en tät dialog med våra medlemsföretag och givetvis fortsätta stötta i deras arbetsrättsliga utmaningar på daglig basis. Det är både det viktigaste och det roligaste med mitt jobb, säger Lisa Eriksson.

Som en del av TechSveriges dedikerade team ser hon fram emot att fortsätta att utveckla såväl rådgivning, arbetsgivarguide och material efter medlemsföretagens behov.

– Som biträdande förhandlingschef ser jag särskilt fram emot avtalsrörelsen nästa år då vi ges möjlighet att diskutera våra förbättringsförslag av kollektivavtalen med våra fackliga motparter.

Under 2024 kommer TechSverige att fortsätta stärka förhandlingsteamet för att i än högre grad leverera skräddarsydd service till medlemmarna. Lisa Eriksson beskriver techbranschen som kunskapsintensiv och snabbväxande.

– Många av våra medlemsföretag verkar även i en global kontext och konkurrerar om högkvalificerad arbetskraft på en internationell marknad med kompetensbrist. Det ställer höga krav på våra medlemsföretag och därmed även på oss som rådgivare. 

TechSveriges förbundsdirektör Åsa Zetterberg är väldigt glad över att Lisa Eriksson är med på resan när ett fristående TechSverige bygger upp sin arbetsgivarverksamhet.

– Jag vet att hon är väldig uppskattad av våra medlemsföretag, säger Åsa Zetterberg.