Hoppa till innehåll

Välkommen tillbaka, Maja Khailat Holmberg

TechSverige hälsar arbetsrättsjuristen Maja Khailat Holmberg varmt välkommen tillbaka till förhandlingsteamet efter sin föräldraledighet och att vara en del av den nya branschfokuserade arbetsgivarservice som TechSverige nu bygger upp.

 

Vad ser du fram emot nu när du är tillbaka efter din föräldraledighet?  

– Att ta upp kontakten med våra trevliga medlemsföretag och hjälpa dem med deras arbetsrättsliga utmaningar. Jag ser även fram emot att arbeta vidare med att utveckla våra kollektivavtal i en för branschen gynnsam riktning. Techbranschen är expansiv och den snabba tillväxten ställer höga krav på företagen. Kollektivavtal som är anpassade efter techsektorns behov är därför avgörande för att arbetsgivarna ska vara såväl attraktiva som konkurrenskraftiga. 

Under din föräldraledighet fattades beslutet om ett fristående TechSverige, kommer det beslutet att på något sätt ändra hur ni jobbar i förhandlingsteamet? 

– Vi jobbar på precis som vanligt, men självklart känns det spännande att stå på egna ben 2025 och bidra till uppbyggandet av en ny och helt branschanpassad arbetsgivarservice. Vi är ett kompetent och sammansvetsat team som med glädje följer med på den resan.

Behöver medlemmarna göra något när TechSverige blir fristående?

– Nej, de är medlemmar i TechSverige och vi kommer fortsatt att leverera en högkvalitativ och branschanpassad arbetsgivarservice. Kollektivavtalen påverkas inte heller då det är TechSverige som tecknar avtalen med våra fackliga parter.

TechSveriges förbundsdirektör Åsa Zetterberg är mycket glad över att Maja Khaliat Holmberg är tillbaka och med på resan framåt.

– Tillsammans med kollegorna Lisa Eriksson, Karolina Löf, Einar Humlin och de övriga som vi kommer att rekrytera under året bildar hon ett väldigt starkt team i den arbetsgivarverksamhet som TechSverige bygger upp, säger Åsa Zetterberg.