Hoppa till innehåll
I början på året tillträdde Tobias Odervång som medlemsansvarig på TechSverige. Tobias kommer närmast från en roll som medlems- och utbildningsansvarig på Sveriges HR Förening.

Kan du ge oss en kort presentation av dig vid sidan av arbetet?
– Jag är född och uppvuxen i Stockholm och är sedan ett antal år bosatt på Södermalm. Fritiden fördelas mellan några olika intressen, matlagning med familj och vänner är en favorit under vintern och så fort isarna lossar hoppar jag upp på en bräda och paddlar eller ligger i vattnet bredvid vindsurfingbrädan (håller på att lära mig). Jag är även rätt intresserad av Stockholms historia så det blir en del kring det också, säger Tobias Odervång.

Vad var det som lockade dig med tjänsten som medlemsansvarig?
– Techbranschen är spännande och i den finns en stor del av Sveriges potential. Men det är avgörande att branschen får rätt förutsättningar för att kunna utvecklas vidare. Att då få möjligheten att som medlemsansvarig för TechSverige få vara med och göra skillnad lockade enormt mycket. Det är våra medlemsföretag som sitter med den samlade kompetensen runt vilka utmaningar techbranschen står inför och tillsammans kan vi påverka beslutsfattare i rätt riktning. Ju fler vi är desto bättre förstår vi utmaningarna och blir en ännu starkare röst när det kommer till påverkansarbetet.

Vad ser du som de största utmaningarna?
– Vi är våra medlemmar och att vara relevanta och stötta i deras utmaningar är oerhört viktigt. För oss som förbund gäller det att säkerställa att vi genom våra olika medlemskap ger medlemsföretagen rätt stöd när det behövs som mest. TechSverige har idag ett mycket starkt medlemserbjudande men techbranschen rör sig snabbt och det är avgörande att vi hänger med så att våra medlemskap även framöver är relevanta och värdeskapande, både för våra befintliga och framtida medlemsföretag.