Hoppa till innehåll
TechSverige har anställt Peter Kjäll som ny näringspolitisk expert. Hans fokusområden kommer att vara frågor inom healthtech, välfärdsteknologi och den offentliga sektorns digitalisering – områden som bransch- och arbetsgivarorganisationen kommer att fokusera extra på.

– Jag är oerhört glad att genom TechSverige kunna arbeta för den bransch som inte bara mitt hjärta klappar för utan som kommer att vara den primära drivern för den ytterst nödvändiga omställningen inom hälso- och sjukvården, som behöver ske för att vi ska kunna behålla och förbättra den välfärd vi har i Sverige. Potentialen i tech som verktygslåda för att bidra till Sverige som ledande Life-Science nation är också otroligt hög – och det ska bli fantastiskt roligt att kunna främja det, säger Peter Kjäll.

Peter Kjäll har lång erfarenhet från arbete inom digital transformation inom hälso- och sjukvården, både från techbranschen och offentlig sektor. Han kommer närmast från RISE där han lett arbetet inom healthtech och e-hälsa och har under flertal år varit starkt engagerad i näringslivet bland annat genom styrelsepositioner och strategiskt stöd för techbolag inom healthtech, life science och medicinteknologi.

– Vi är oerhört stolta och glada över att ha rekryterat en stjärna som Peter Kjäll. Hans gedigna erfarenheter och kompetens kommer att vara viktiga i vårt arbete inom området framöver. Peter kommer att ha en central roll i att stötta medlemsföretag, branschens utveckling och bidra till att ta Sveriges digitala utveckling till nästa nivå, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige.

TechSverige har länge drivit frågor inom välfärdsområdet och kommer med nyrekryteringen att intensifiera arbetet ytterligare.

– Det händer oerhört mycket intressant inom hälsoområdet kopplat till digitalisering och tech. Sverige har många spännande företag som erbjuder smarta lösningar inom hälsa, vård och omsorg. Potentialen med ökad användning av ny teknik, data och förnyade arbetssätt inom området är enorm. Samtidigt helt avgörande om vi ska klara välfärdsuppdraget framöver. Här behöver Sverige och offentlig sektor ta tillvara de lösningar och innovationer som finns och utvecklas på marknaden. Bland dessa företag finns dessutom några av Sveriges kommande stora exportsuccéer, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige.

Peter Kjäll tillträder tjänsten i mars 2022.