Hoppa till innehåll
Företagen måste inse att en tidsmaskin har kastat oss tio år framåt i tiden. Det säger Per Schlingmann, författare till Corona Express – en liten bok om världen efter pandemin, i det senaste avsnittet av IT&Telekomföretagens podcast Vitecherupp. 

– Pandemin skyndar på utvecklingen och processer som varit på gång. Alla tydligast är det när det gäller digitaliseringen så klart. När vi vaknade den 20 maj 2020 så vaknade vi egentligen den 20 maj 2030. Så omfattande sjumilakliv har vi tagit när det gäller våra beteendeförändringar för hur vi använder ny teknologi, säger Per Schlingmann.

Den förre statssekreteraren ser ”extremt mycket” fler fördelar än nackdelar när det gäller digitaliseringen

– Den leder till en ökad flexibilitet för människor och en ökad effektivitet för många företag. Jag tror att värderingarna om flexibilitet har kommit för att stanna. Teknologin och digitaliseringen ger människor större makt att styra sin egen tid. Det är en uppenbar fördel. Nackdelen är att mycket mer ansvar hamnar på medarbetarna vilket ställer högre krav på ledarskapet. Många företag måste inse att tidsmaskinen har kastat oss tio år framåt i tiden. Nu gäller det att hänga med.

Här kan du lyssna på Per Schlingmann i Vitecherupp-podden.


Foto:
Anna-Lena Ahlström.