Hoppa till innehåll
Pär Nygårds, näringspolitisk expert på IT&Telekomföretagen, var en av deltagarna i tisdagens lunchwebbinarium Mindre krångel för rätt kompetens hos SUP46 i Stockholm.

Webbinariet, som IT&Telekomföretagen arrangerade i samarbete mellan Almega och Svensk Näringsliv, fokuserade på 
rekrytering av personal på en global arena, politisk påverkan och hur det kan bli lättare att starta och utveckla företag i Sverige.

Deltog gjorde även Carl-Johan Hamilton, vd för Ants Tech Recruiters, Lezan Magid, arbetsrättsexpert på Almega och Jens Hedström, chef för Region & Marknad på Svenskt Näringsliv. Pär Nygårds berättade om IT&Telekomföretagen, politisk påverkan och hur Sverige ska bli ett bättre land att starta och utveckla ett företag i.

Varför bör ett startupföretag engagera sig i IT&Telekomföretagen?

– Vi vill hjälpa dem att synas, påverka politiken och skapa kontanter med våra 1300 medlemsföretag. För att göra det lätt har vi tagit fram ett särskilt ”prova på”-erbjudande för startups. För 1000 kr får de tillgång till all vår branschservice under ett helt år, säger Pär Nygårds.

Varför är det viktigt för IT&Telekomföretagen att företagen engagerar sig?

– Vi är väldigt stolta över den svenska startupscenen. Samtidigt behöver fler politiker och beslutsfattare förstå hur viktiga startups och andra digitala företag är för tillväxt och nya jobb. Det gör vi bäst genom, att tillsammans med företagen, träffa politikerna och förklara varför de bör lyssna och ta hänsyn. Att ha med startupföretagen i vårt påverkansarbete är en av våra största framgångsfaktorer.

Vad skiljer Almega, Svenskt Näringsliv och IT&Telekomföretagen? 

– IT&Telekomföretagen tar hand om alla branschfrågor som rör techsektorn. Vi har nätverken och grupperna som intresserar sig för frågor som AI, digital infrastruktur och digital kompetensförsörjning. Almega är experterna på tjänstesektorn och arbetsgivarrådgivning inom tjänstenäringarna. Svenskt Näringsliv representerar det breda näringslivet i stora frågor som t.ex. skattefrågor, industri- och handelspolitik, säger Pär Nygårds.

De tio första som hade anmält sig till webbinariet erbjöds ett gratis prova-på-medlemskap i IT&Telekomföretagen.

Läs mer om medlemskapen här