Hoppa till innehåll

IT&Telekomföretagen inom Almega har anställt Ellinor Bjennbacke som opinions- och utvecklingschef. Ellinor Bjennbacke kommer närmast från Sveriges Ingenjörer där hon arbetar som chef för politikutveckling och opinion.

Ellinor har tidigare bland annat arbetat som Public Affairs manager på Com Hem och som näringspolitisk chef på IT&Telekomföretagen.

– IT&Telekomföretagens medlemsföretag representerar framtiden och frågor kring digitalisering, automatisering och hållbar teknikutveckling är högaktuella, inte bara för branschen utan för hela samhället. Lösningen på många av de samhällsutmaningar vi står inför återfinns i branschens samlade innovationsförmåga och tekniska spjutspetskompetens. Att då få gå in i en ny roll som opinions- och utvecklingschef, med uppdraget att öka synligheten för förbundet och stärka medlemsnyttan för medlemsföretagen, känns naturligtvis väldigt spännande, säger Ellinor Bjennbacke.

– Jag är övertygad om att Ellinor med sin gedigna erfarenhet, både kommunikativt och branschmässigt, starkt kommer att bidra till IT&Telekomföretagens utveckling och förnyelse. Rollen handlar ytterst om att fortsätta stärka vår position som branschens främsta företrädare, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör, IT&Telekomföretagen. Och tillägger att vi på IT&Telekomföretagen är mycket glada och stolta över att Ellinor återigen har valt att arbeta med oss.