Almedalen 2019

Diskussionen om digitalisering måste föras på den nivå ämnet förtjänar – som en samhällsfråga

TechSverige har medverkat under Almedalsveckan i Visby sedan 2007. Vi ser fram emot att ses där igen till sommaren!

Den nu pågående digitaliseringen innebär en omvälvande strukturomvandling inom nästan alla samhällsområden. Rätt nyttjad och rätt prioriterad kan den bidra till att lösa många av våra viktigaste och mest akuta samhällsproblem och utmaningar. Om detta har vi talat länge, och vi ser med glädje att den insikten har fått allt större genomslag.

Att vi har innovativa och konkurrenskraftiga IT- och telekom­företag i Sverige är en förutsättning för att vi ska kunna ta tillvara digitaliseringens möjligheter. Därför är TechSveriges uppdrag att driva på och underlätta digitaliseringen av Sverige.

Det gör vi bland annat genom att säkerställa att frågan är prioriterad på den politiska agendan, exempelvis under Almedalsveckan i Visby varje sommar. Vår ambition är att fortsätta driva diskussionen om digitalisering vidare på den nivå ämnet förtjänar – som en samhällsfråga.

Vi arrangera egna, och delta i andras, aktiviteter. Kontakta oss gärna om du har idéer, förslag eller frågor kring vår närvaro i Almedalen 2019!