Hoppa till innehåll

Tankesmedjan Digital Utmanings tredje rådslag har under perioden juni till september diskuterat och problematiserat på vilket sätt digitaliseringen påverkar vården och omsorgen, och om den kan nyttjas för att öka både produktiviteten och kvaliteten. Den 5 oktober (2017) presenterades rådslagets slutsatser för en fullsatt lokal.

Rådslaget har valt att presentera sina slutsatser i form av Tio förbudsord – Tio saker som vi inte ska göra om vi ska underlätta digitaliseringen och skapa förutsättningar för vården och omsorgen att bli bättre och effektivare! Läs och ladda ner: De-tio-förbudsorden-161005.pdf.

Produktivitet i vård och omsorg

Rådslaget har letts av Hans Winberg och har utgjorts av Emma Spak, Niklas Sundler, Eva Leach Elfgren, Anders Ekholm, Britt-Marie Ahrnell och Karina Tellinger McNeil.

Daniel Forslund (L) Innovationslandstingsråd och Teres Lindberg, IT-politisk talesperson för Socialdemokraterna diskuterar rådets slutsatser